2014/08/15

Prażone jabłka babci Małgosi

Prażone jabłka babci Małgosi To jeden z moim smaków dzieciństwa. Babcia zawsze przynosiła duży słoik wypełniony po brzegi prażonymi jabłkami - słodki, delikatny mus owocowy. Dzisiaj postanowiłam wrócić do tych słodkich chwil i przygotowałam właśnie taki przysmak jabłkowy. Myślę, że Babcia Małgosia byłaby dumna z wnuczki. Możecie dodać do prażonych jabłek rodzynki lub tak jak ja, przyprawę, która w swym składzie ma wanilię i cynamon. 

Prażone jabłka babci Małgosi

Składniki: 
  • papierówki 
  • cukier przyprawa do deserów i kawy Kamis Specialite 

Przygotowanie: 
  • Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. 
  • Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, wrzucamy kawałki jabłek oraz dodajemy cukier. 
  • Całość dusimy do momentu, aż z owoców i cukru powstanie delikatny, gładki mus. 
  • Przekładamy do słoiczków. Gotowe jabłka możemy podawać jako deser, posypane przyprawą do kawy i deserów Kamis Specialite.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz