Prażone jabłka babci Małgosi To jeden z moim smaków dzieciństwa. Babcia zawsze przynosiła duży słoik wypełniony po brzegi prażonymi jabłkami - słodki, delikatny mus owocowy. Dzisiaj postanowiłam wrócić do tych słodkich chwil i przygotowałam właśnie taki przysmak jabłkowy. Myślę, że Babcia Małgosia byłaby dumna z wnuczki. Możecie dodać do prażonych jabłek rodzynki lub tak jak ja, przyprawę, która w swym składzie ma wanilię i cynamon.
Składniki:
- papierówki
- cukier przyprawa do deserów i kawy Kamis Specialite
Przygotowanie:
- Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i oczyszczamy z gniazd nasiennych.
- Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, wrzucamy kawałki jabłek oraz dodajemy cukier.
- Całość dusimy do momentu, aż z owoców i cukru powstanie delikatny, gładki mus.
- Przekładamy do słoiczków. Gotowe jabłka możemy podawać jako deser, posypane przyprawą do kawy i deserów Kamis Specialite.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz