2014/08/14

Zupa z żółtą fasolką szparagową

Zupa z żółtą fasolką szparagową

Składniki:
  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 350 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/3 białej kapusty
  • 4 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego cząbru
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Obraną marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w kostkę. 
  • Skrzydełka przekładamy razem z warzywami do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez kwadrans. 
  • Po tym czasie dodajemy umytą fasolkę pokrojoną na kawałki, bez "ogonków" oraz poszatkowaną białą kapustę, gotujemy do miękkości, dodajemy suszone zioła, doprawiamy do smaku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz