- 250 g makaronu orzo (w kształcie przypominającym ryż)
- 200 g mrożonego szpinaku (liście)
- 150 g sera feta
- oliwa z oliwek extra vergine
- starta skórka z 1/4 pomarańczy
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
- Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz