2014/08/21

Leczo

Leczo

Składniki: 
  • 3 czerwone papryki
  • 2 duże pomidory malinowe
  • cebula
  • papryka czerwona w proszku 
  • sól i pieprz do smaku 
  • oliwa 

Przygotowanie: 
  • Do garnka wlewamy oliwę, aby pokryła dno, wrzucamy cebulą pokrojoną w piórka i podsmażamy razem z papryką w proszku, cały czas mieszamy. Gdy cebula nabierze ładnego koloru papryki wrzucamy paprykę pokrojoną w paski, oczyszczoną z gniazd nasiennych. Mieszamy i dusimy, aż warzywa będą al dente. 
  • Dodajemy następnie kawałki pomidorów obranych ze skóry. 
  • Doprawiamy i dusimy, aż powstanie gęsty sos, a paprykę będzie miękka. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz