2014/08/28

Pikantna wieprzowina w pomidorach

Pikantna wieprzowina w pomidorach

Składniki: 
  • 400 g mielonej wieprzowiny 
  • puszka pomidorów pelati, całych 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1/2 szklanki cieciorki z puszki, opłukanej 
  • 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 
  • 1 łyżka suszonego oregano 
  • 4 szczypty cayenne 
  • oliwa 

Przygotowanie: 

Na oliwie podsmażamy plasterki czosnku razem z mieloną wieprzowiną, gdy mięso zmieni kolor, dodajemy puszkę pomidorów pelati razem z sokiem oraz cieciorkę, cayenne, oregano, dusimy, aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku, podajemy posypane posiekaną natką z pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz