2014/08/07

Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella


Składniki: 
  • 3 średnie cukinie 
  • 2 czerwone papryki 
  • 3 duże mięsiste pomidory 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia 
  • 3 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 szczypty przyprawy Fit up KAMIS do duszonych warzyw i zup 
  • szczypta ostrej papryki w proszku 
  • kolorowy pieprz KAMIS w młynku 
  • ser mozzarella 
  • sól 

Przygotowanie: 
  • Warzywa myjemy, z pomidorów dodatkowo usuwamy skórę, a z papryk gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę. Obrane ząbki czosnku kroimy na plasterki i dodajemy do rozgrzanej oliwy. 
  • Gdy kuchnię wypełni aromat czosnku wrzucamy cukinię i paprykę, mieszamy, dusimy kilka minut, gdy będą al dente dodajemy pomidory oraz przyprawiamy, mieszamy. Czekamy 25-30 minut, aż sos pomidorowy zrobi się gęsty, a warzywa nabiorą wspaniałego smaku ziół. Danie podajemy natychmiast z serem mozzarella pokrojonym w kostkę, ułożonym na wierzchu. Ser pięknie rozpływa się na warzywach, buon appetito!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz