- 3 średnie cukinie
- 2 czerwone papryki
- 3 duże mięsiste pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia
- 3 łyżeczki suszonego oregano
- 2 szczypty przyprawy Fit up KAMIS do duszonych warzyw i zup
- szczypta ostrej papryki w proszku
- kolorowy pieprz KAMIS w młynku
- ser mozzarella
- sól
Przygotowanie:
- Warzywa myjemy, z pomidorów dodatkowo usuwamy skórę, a z papryk gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę. Obrane ząbki czosnku kroimy na plasterki i dodajemy do rozgrzanej oliwy.
- Gdy kuchnię wypełni aromat czosnku wrzucamy cukinię i paprykę, mieszamy, dusimy kilka minut, gdy będą al dente dodajemy pomidory oraz przyprawiamy, mieszamy. Czekamy 25-30 minut, aż sos pomidorowy zrobi się gęsty, a warzywa nabiorą wspaniałego smaku ziół. Danie podajemy natychmiast z serem mozzarella pokrojonym w kostkę, ułożonym na wierzchu. Ser pięknie rozpływa się na warzywach, buon appetito!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz