2014/08/07

Semifreddo jagodowo-truskawkowe


Składniki: 
  • 100 g truskawek 
  • 100 g jagód 
  • 10 łyżeczek cukru pudru 
  • 250 ml śmietany kremówki 
  • kawałeczek soczystego arbuza 

Przygotowanie: 
  • Owoce myjemy, z truskawek dodatkowo usuwamy szypułki, osuszamy. Owoce miskujemy w blenderze na gładkę masę. Przekładamy do miski. 
  • Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Ubitą kremówkę dodajemy do miski z masą owocową, delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę wlewamy do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawamy do zamrażarki na minimum 5 godzin. Podajemy z kawałeczkami soczystego arbuza.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz