2014/08/08

Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami


Składniki: 
  • kilka listków rukoli 
  • 2 łyżki cieciorki z puszki 
  • 1/2 małej, czerwonej cebuli 
  • 1 łyżka startego parmezanu 
  • 1 łyżka zielonego ogórka, pokrojonego w kostkę ( może być również świeża cukinia) 
  • 1 łyżka sera goudy, pokrojonego w paski 
  • 1 łyżka czarnych oliwek, drylowanych, pokrojonych w półplasterki 
  • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki olej lniany tłoczony na zimno sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy olejem lnianym, doprawiamy do smaku, podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz