2014/08/11

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem

Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem

Składniki: 
  • 200 g pełnoziarnistego makaronu rigatoni 
  • podwójny filet z kurczaka 
  • opakowanie zielonych warzyw mrożonych FRoSTA 
  • 2 łyżki oleju 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 szczypty cayenne 
  • sól morska i pieprz kolorowy w młynku do smaku 

Przygotowanie: 
  • Kurczaka kroimy w kostkę i dusimy najlepiej pod przykryciem razem z posiekanym czosnkiem i mrożonymi warzywami na rozgrzanym oleju przez 10 minut. 
  • W tym czasie gotujemy makaron pełnoziarnisty, odcedzamy i dodajemy do warzyw z kurczakiem razem z cayenne i doprawiamy do smaku, mieszamy delikatnie i po 2 minutach gasimy płomień. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

1 komentarz: