2020/02/16

Kuskus z brązowymi pieczarkami i surówką z kalarepki

Po raz pierwszy ostatnio kupiłam brązowe pieczarki. Przygotowałam je z kuskusem i pyszną sałatką z kalarepki. Surówka z kalarepki jest bardzo chrupiąca i idealnie pasuje do dań z kaszą. 


Kuskus z brązowymi pieczarkami i surówką z kalarepki



Kuskus z brązowymi pieczarkami i surówką z kalarepki / 1 porcja

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 2 brązowe pieczarki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 porcji surówki z kalarepki
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki
  • Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.
  • dodajemy pieczarki i cebulę.
  • Podsmażamy, aż cebula będzie miękka.
  • Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem.
  • Podajemy z kuskusem i surówką z kalarepki.


Kuskus z brązowymi pieczarkami i surówką z kalarepki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz