2014/08/08

Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem


Składniki: 
  • cukinia 
  • papryka czerwona 
  • 3 ząbki czosnku 
  • mała cebula 
  • 2 pomidory 
  • pęczek szczypiorku 
  • szklanka kaszy kuskus 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 łyżeczki suszonego oregano 
  • sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie: 
  • Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 
  •  Na oliwie z oliwek podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki i obraną i pokrojoną w piórka cebulę, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. 
  • Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w kostkę pomidory i oregano przyprawiamy, mieszamy. 
  • Dusimy, aż sos zgęstnieje. Warzywa podajemy na kaszy kuskus z posiekanym szczypiorkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz