- cukinia
- papryka czerwona
- 3 ząbki czosnku
- mała cebula
- 2 pomidory
- pęczek szczypiorku
- szklanka kaszy kuskus
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Na oliwie z oliwek podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki i obraną i pokrojoną w piórka cebulę, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę.
- Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w kostkę pomidory i oregano przyprawiamy, mieszamy.
- Dusimy, aż sos zgęstnieje. Warzywa podajemy na kaszy kuskus z posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz