2014/08/08

Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach


Składniki: 
  • szklanka ciecierzycy z puszki, osączonej i opłukanej 
  • 1/4 kalafiora, podzielonego na małe różyczki, ugotowanego wcześniej w osolonej wodzie 
  • 390 g krojonych pomidorów z dodatkiem cebuli i czosnku Cirio 
  • ok. 1/4 szklanki zimnej wody 
  • 2 ząbki czosnku mała biała cebula 
  • oliwa 
  • 2 łyżeczki suszonego oregano 
  • 3 szczypty pieprzu cayenne z chilli 
  • sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie: 
  • Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dodajemy różyczki kalafiora oraz ciecierzycę. Całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. 
  • Następnie dodajemy krojone pomidory, wodę, suszone oregano oraz pieprz cayenne z chilli i sól z pieprzem, całość mieszamy delikatnie i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy zaraz po przygotowaniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz