- 2 gniazdka makaronu Pappardelle all'Uovo Bolognesi Barilla
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cukinia
- 5 średniej wielkości pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 plaster schabu
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 szklanka pomidorów pelati z puszki razem z sokiem
- 2 szczypty ostrej papryki w proszku sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Oczyszczoną czerwoną paprykę, pieczarki, cukinię i schab kroimy w paski podobnej wielkości.
- Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku i dodajemy paski schabu, obsmażamy.
- Następnie wszystkie warzywa przekładamy do mięsa razem z pomidorami pelati i ich sokiem, mieszamy, dusimy na małym ogniu, tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie.
- Gdy sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę bulionu.
- W tym czasie gotujemy makaron, zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy. Na 5 minut przed końcem dodajemy do potrawki mięsno-warzywnej oregano oraz ostrą paprykę w proszku, doprawiamy do smaku.
- Makaron przekładamy do gotowej potrawki, delikatnie, ale starannie mieszamy, przekładamy do ogrzanego talerza, podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz