2014/08/11

Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem

Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem

Składniki: ( 2 osoby ) 
  • 2 gniazdka pappardelle Barilla 
  • 150 g brokułów 
  • ząbek czosnku 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól morska w młynku 
  • pieprz czarny w młynku 
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 

Przygotowanie: 
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 
  • Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, na której obsmażamy plasterki czosnku i różyczki brokuła. 
  • Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię z czosnkiem i brokułami, doprawiamy do smaku, mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz