Zachęcam Was do wypróbowania przepisu na naprawdę smaczną sałatkę makaronową. Sałatka makaronowa jest z ciecierzycą i czerwona fasolą, idealna na weekendy i nie tylko.
Sałatka makaronowa z ciecierzycą / 3-4 porcje
Składniki:
- 250 g makaronu świderki
- 200 g ciecierzycy z puszki
- 200 g czerwonej fasoli z puszki
- 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki
- 2-4 łyżki majonezu
- 1 cebula
- 1 łyżka startego grana padano lub parmezanu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
- Ciecierzycę i fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy.
- Cebulę kroimy drobno.
- Cebulę, cieciorkę i czerwoną fasolę przekładamy do miski.
- Dodajemy zimny makaron, natkę z pietruszki i majonez.
- Doprawiamy do smaku, mieszamy.
- Wkładamy do lodówki na minimum kwadrans.
- Najlepsza na drugi dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz