2020/02/16

Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem

Jeśli lubicie surowe warzywa to polecam z całego serca zapomnianą przez wielu kalarepkę. W dzieciństwie jadłam ją w zupie, a dzisiaj przedstawiam mega pyszna i prostą surówkę. Idealna jako dodatek do obiadu lub jako lunch do pracy. 



Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem



Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem / 2 porcje

Składniki:
  • 1 duża kalarepa
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku


Składniki:
  • Kalarepkę obieramy ze skóry.
  • Kroimy na plastry, a następnie w słupki.
  • Wkładamy do miski.
  • Dodajemy posiekany koperek oraz jogurt naturalny.
  • Doprawiamy do smaku, mieszamy.


Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem


Surówka z kalarepki z jogurtem i koperkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz