2014/08/08

Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach


Składniki: 
  • butelka passaty rustico Cirio 
  • duża cukinia 
  • czerwona papryka 
  • 150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente 
  • duży pomidor malinowy 
  • 3 duże ząbki czosnku 
  • suszone oregano 
  • pieprz cayenne 
  • sól do smaku 
  • oliwa z pierwszego tłoczenia 
  • garść siekanej natki 

Przygotowanie: 
  • Do garnka z grubym dnem wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia i wrzucamy posiekane ząbki czosnku, gdy czosnek zacznie pachnieć, wrzucamy umyte i osuszone warzywa, (pomidor obrany ze skóry, a papryka oczyszczona z gniazd nasiennych) pokrojone na podobnej wielkości kawałki. Gdy będą al dente wlewamy 3/4 butelki passaty rustica, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut. 
  • Po tym czasie wrzucamy fasolkę al dente, dodajemy oregano, cayenne i sól, mieszamy i dusimy 10 minut. 
  • Po tym czasie danie jest gotowe do podania. Posypujemy posiekaną natką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz