- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki cukinii pokrojonej w kostkę
- 4 łyżki różyczek kalafiora + 1 łyżka do dekoracji
- 3 szczypty suszonej bazylii
- szczypta ostrej papryki w proszku
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st.
- Na oliwie, na patelni odpowiedniej do wstawienia do piekarnika, podsmażamy cukinię z czosnkiem i różyczkami kalafiora.
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt i sól, roztrzepujemy jajka widelcem. Gdy warzywa będą al dente dodajemy suszoną bazylię oraz ostrą paprykę i sól do smaku, mieszamy.
- Wlewamy masę jajeczną, czekamy 2-3 minuty, a następnie wkładamy na 10-15 minut do piekarnika.
- Gotowe danie dekorujemy świeżymi różyczkami kalafiora, podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakuje z ciabattą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz