- 2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii
- 2 plastry sera gouda
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- szczypta chili
- szczypta czerwonej i słodkiej papryki w proszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej czosnkiem
- sól, pieprz kolorowy w młynku
Przygotowanie:
- Posiekany czosnek razem z plastrami cukinii podsmażamy przez 2-3 minuty na czosnkowej oliwie z oliwek.
- W tym czasie wbijamy jajka do miseczki, dodajemy oregano, sól i pieprz oraz chili, roztrzepujemy. Jajka wylewamy na patelnię z czosnkiem i cukinią i na najmniejszym ogniu czekamy, aż całość się zetnie.
- Na koniec posypujemy omlet serem oraz słodką papryką w proszku i wkładamy do piekarnika, a gdy ser ładnie roztopi się na omlecie, podajemy.
Na ile stopni ustawiamy piekarniku?
OdpowiedzUsuń180 st. C
Usuń