2014/08/08

Chrupiąca surówka z sałaty lodowej, marchewki i czerwonej cebuli w delikatnym sosie czosnkowym


Składniki: 
  • sałata lodowa 
  • czerwona cebula 
  • 2 duże marchewki, obrane 
  • 5 łyżek naturalnego jogurtu 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżeczki suszonej lub świeżej, posiekanej natki pietruszki 

Przygotowanie: 
  • Umytą i osuszoną sałatę lodową kroimy w cienkie paski i przekładamy do miski. Przy pomocy obieraka do warzyw wycinamy z marchewki wstążki i dodajemy do sałaty, cebulę kroimy w plasterki lub półplasterki. 
  • Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i posiekanej pietruszki przygotowujemy sos, mieszając wszystkie składniki. 
  • Warzywa polewamy sosem, mieszamy delikatnie i odstawiamy na kwadrans.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz