- 2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA
- cukinia
- 1/4 czerwonej cebuli
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem
- 2 szczypty soli morskiej
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 210 stopni, blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego; smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą czosnkową, nakłuwamy widelcem, układamy wstążki cukinii oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, wierzch smarujemy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia czosnkową, oprószamy solą.
- Wstawiamy do piekarnika na 20 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia tarty posypujemy suszonym oregano. Podajemy ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz