2014/08/08

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano


Składniki: 
  • 2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA 
  • cukinia 
  • 1/4 czerwonej cebuli 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem 
  • 2 szczypty soli morskiej 

Przygotowanie: 
  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 210 stopni, blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego; smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą czosnkową, nakłuwamy widelcem, układamy wstążki cukinii oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, wierzch smarujemy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia czosnkową, oprószamy solą. 
  • Wstawiamy do piekarnika na 20 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia tarty posypujemy suszonym oregano. Podajemy ciepłe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz