2014/08/15

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem

Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką

Składniki: 
  • opakowanie sera Capri 
  • czerwona papryka 
  • zielony ogórek 
  • 1/2 pęczka rzodkiewki 
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1/2 pęczka koperku 
  • sól i pieprz do smaku 
  • papryka czerwona słodka w proszku 
  • kilka łyżeczek jogurtu naturalnego 

Przygotowanie: 
  • Ser rozdrabniamy widelcem w misce, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: paprykę dodatkowo oczyszczamy z gniazd nasiennych, zielony ogórek obieramy ze skóry i rzodkiewki, posiekany koperek i czosnek, paprykę słodką w proszku i doprawiamy. 
  • Ddodajemy jogurt naturalny i mieszamy i wkładamy na kwadrans do lodówki. Podajemy z chrupkim pieczywem Wasa sport.

1 komentarz:

  1. Super przepis :) Bardzo fajne wykorzystanie serka, ja użyłam Capri Sierpca i spisał się rewelacyjnie. A kanapeczki z serkiem pyszne ;)
    ~Tymina

    OdpowiedzUsuń