Składniki:
- opakowanie rukoli
- 1 duży oscypek
- 4 kawałki pomidorów suszonych w oliwie
- 100 g orzechów włoskich łuskanych
- 100 g sera cheddar
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek.
- Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną.
- Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz