2014/08/08

Spaghetti ze szpinakiem i grana padano


Składniki: 
  • makaron spaghetti na dwie porcje 
  • pęczek świeżego szpinaku/opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 
  • 2 ząbki czosnku 
  • cztery garście startego sera grana padano/parmezanu 
  • szczypta gałki muszkatołowej 
  • sól, pieprz 
  • oliwa 

Przygotowanie: 
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzony, przykrywamy, aby pozostał ciepły. 
  • Szpinak podsmażamy na oliwie z plasterkami czosnku, dodajemy gałkę muszkatołową i doprawiamy do smaku. 
  • Makaron dodajemy do szpinaku mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem. Podajemy posypane grana padano.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz