2014/08/08

Jarzynowa zupa z młodą kapustą, marchewką, groszkiem i ziemniaczkami z dodatkiem koperku


Składniki: 
  • opakowanie mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem 
  • 3 podudzia z kurczaka 
  • główka młodej białej kapusty 
  • 1/2 pęczka koperku 
  • kilka dużych ziemniaków 
  • sól i pieprz 
  • przyprawa do zup 
  • śmietanka 30% do zup 

Przygotowanie: 
  • Gotujemy wywar z kurczaka. 
  • Do gotowego wywaru wrzucamy poszatkowaną kapustę oraz mieszankę marchewka z groszkiem. 
  •  Mieszamy, całość gotujemy na małym ogniu, na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż będą al dente. Pozostaje nam jeszcze dodanie przyprawy do zup oraz soli i pieprzu oraz śmietanki do zup, którą wcześniej należy zahartować. Podajemy posypane posiekanym koperkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz