2014/08/08

Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami


Składniki: 

Semifreddo 
  • 400 ml śmietanki 30% 
  • 1/3 szklanki cukru pudru 
  • 350 g świeżych truskawek 
  •  150 g świeżych jagód 
  • 150 g bezików 
  • garść świeżych malin do dekoracji 
Owocowy sos 
  • 150-200 g świeżych truskawek 
  • 100 g świeżych malin 
  •  cukier puder 

Przygotowanie: 
  • Do miski wlewamy zimną śmietanę, ubijamy, pod sam koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. 
  • W osobnej misce miksujemy truskawki na mus. Dodajemy do ubitej śmietany, dodajemy pokruszone beziki oraz jagody. Mieszamy. 
  • Do wyłożonej folią spożywczą keksówki wlewamy masę owocową i przechowujemy w zamrażarce conajmniej 5 godzin. 
  • Sos: Truskawki z malinami miksujemy na gładki mus, dodajemy cukier puder i ponowie chwilę miksujemy. Semifreddo podajemy z sosem owocowym i malinami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz