Semifreddo
- 400 ml śmietanki 30%
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 350 g świeżych truskawek
- 150 g świeżych jagód
- 150 g bezików
- garść świeżych malin do dekoracji
Owocowy sos
- 150-200 g świeżych truskawek
- 100 g świeżych malin
- cukier puder
Przygotowanie:
- Do miski wlewamy zimną śmietanę, ubijamy, pod sam koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
- W osobnej misce miksujemy truskawki na mus. Dodajemy do ubitej śmietany, dodajemy pokruszone beziki oraz jagody. Mieszamy.
- Do wyłożonej folią spożywczą keksówki wlewamy masę owocową i przechowujemy w zamrażarce conajmniej 5 godzin.
- Sos: Truskawki z malinami miksujemy na gładki mus, dodajemy cukier puder i ponowie chwilę miksujemy. Semifreddo podajemy z sosem owocowym i malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz