2014/08/08

Chrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku


Przygotowanie: (1 porcja) 
  • 1/2 bułki ciabatta 
  • 2 łyżeczki pesto rosso Sacla 
  • 2 plastry sera Capri 
  • 3 szczypty suszonego oregano 
  • 2 plasterki pomidorka 
  • kilka kropli oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 
  • sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie: 

Ciabattę smarujemy pesto rosso, następnie układamy dwa plastry sera Capri, skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia, posypujemy oregano, układamy dwa plastry pomidorka, całość posypujemy oregano, skrapiamy oliwą z pierwszego tłoczenia i doprawiamy. Buon appetito!


1 komentarz:

  1. Bardzo fajna strona. Zaglądam tu coraz częściej. A miałam sie odchudzać :)

    OdpowiedzUsuń