Składniki:
- 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla
- 400 g żółtej fasoli szparagowej
- 1 duża cukinia
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki suszonej bazylii
- 2 łyżeczki suszonego cząbru
- 3 szczypty ostrej papryki, w proszku
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki oliwy
Przygotowanie:
- Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy na pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie.
- Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy.
- Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz