2014/08/08

Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach

Składniki: 
  • 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 
  • 400 g żółtej fasoli szparagowej 
  • 1 duża cukinia 
  • 4 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki suszonej bazylii 
  • 2 łyżeczki suszonego cząbru 
  • 3 szczypty ostrej papryki, w proszku 
  • sól, pieprz do smaku 
  • 4 łyżki oliwy 

Przygotowanie: 
  • Z fasolki szparagowej usuwamy "ogonki", kroimy na pół, przekładamy do garnka, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. 
  • Gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron i fasolkę odcedzamy. 
  • Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku z cukinią pokrojoną w cienkie paski, dodajemy makaron i fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę i doprawiamy do smaku, delikatnie mieszamy, po 3 minutach gasimy płomień.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz