2014/08/08

Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą


Składniki: 
  • 200 g makaronu razowego sedani Misura 
  • szklanka osączonej białej fasoli, opłukanej 
  • kilka kawałków suszonych w oliwie pomidorów Sacla 
  • posiekana natka pietruszki 
  • kilka mini kulek mozzarelli 
  • 4 garście startego sera grana padano 
  • przyprawa Specialite suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 
  • sól, pieprz do smaku 
  • 5 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 

Przygotowanie: 
  • Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 
  •  Do miski przekładamy: posiekaną natkę, fasolę, pokrojone suszone w oliwie pomidory, kawałki mozzarelli oraz starty grana padano. Dodajemy makaron, oliwę z pierwszego tłoczenia oraz przyprawy. Całość starannie mieszamy i podajemy zaraz po przygotowaniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz