- 100g makaronu mini penne rigate
- średniej wielkości cukinia
- 1/2 szklanki opłukanej z zalewy i osączonej czerwonej fasoli z puszki
- ząbek czosnku
- łyżeczka suszonego oregano
- szczypta chili z cayenne
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
- do posypania dania posiekana, suszona natka z pietruszki
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- W tym czasie na patelni teflonowej, na oliwie podsmażamy posiekany czosnek z cukinią pokrojoną w księżyce, dodajemy oregano i chili z cayenne, mieszamy, a gdy cukinia będzie al dente gasimy płomień.
- Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię razem z cukinią i czosnkiem, dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy do smaku solą/pieprzem, mieszamy, po 2 minutach danie jest gotowe. Podajemy posypane posiekaną, suszoną natką z pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz