2014/08/08

Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą


Składniki: 
  • 100g makaronu mini penne rigate 
  • średniej wielkości cukinia 
  • 1/2 szklanki opłukanej z zalewy i osączonej czerwonej fasoli z puszki 
  • ząbek czosnku 
  • łyżeczka suszonego oregano 
  • szczypta chili z cayenne 
  • sól, pieprz do smaku 
  • oliwa z oliwek 
  • do posypania dania posiekana, suszona natka z pietruszki 

Przygotowanie: 
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 
  • W tym czasie na patelni teflonowej, na oliwie podsmażamy posiekany czosnek z cukinią pokrojoną w księżyce, dodajemy oregano i chili z cayenne, mieszamy, a gdy cukinia będzie al dente gasimy płomień. 
  • Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię razem z cukinią i czosnkiem, dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy do smaku solą/pieprzem, mieszamy, po 2 minutach danie jest gotowe. Podajemy posypane posiekaną, suszoną natką z pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz