- czerwona, duża papryka
- średnia cukinia
- 2 duże pomidory
- bagietka
- łyżeczka oregano
- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Przygotowujemy warzywa: myjemy, osuszamy; paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i błonek, kroimy w drobną kostkę, cukinię kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki i także kroimy w drobną kostkę.
- Warzywa przekładamy do salaterki, dodajemy oregano i doprawiamy do smaku, mieszamy.
- Bagietkę kroimy na cienkie kromki i wkładamy do piekarnia na kilka minut.
- Po wyjęciu każdą kromkę nacieramy czosnkiem i nakładamy świeże warzywa z oregano, skrapiamy włoską oliwą. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Czosnek na śniadanie, do tego świeży...... no nie wiem ......
OdpowiedzUsuńżaden problem, aby pozbyć się zapachu czosnku wystarczy przezuwać świeżą natkę z pietruszki lub wypić jogurt naturalny :)
Usuń