Weekend przed nami, może skusicie się na pyszne i domowe hot dogi?
Domowy hot dog
Składniki:
- 1 parówka
- 1 bułka podłużna z ziarnami
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 3 oliwki czarne
- 1 gruby plaster sałaty lodowej
- 1 gruby plaster ogórka zielonego
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki startego pecorino
- Bułkę nacinamy wzdłuż.
- Parówkę gotujemy.
- Bułkę pieczemy w piekarniku przez 10 minut w 180 st. C.
- Sałatę lodową drobno kroimy i przekładamy do małego naczynia.
- Ogórka ze skórką kroimy w kostkę, a oliwki na plasterki.
- Kukurydzę płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy.
- Dodajemy wszystkie składniki do naczynia z sałatą.
- Mieszamy i doprawiamy do smaku.
- Do gorącej bułki wkładamy parówkę.
- Smarujemy keczupem.
- Podajemy z ułożoną na wierzchu sałatką, posypujemy pecorino.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz