2014/08/27

Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem

Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem

Składniki: (2 porcje) 
  • 2 podudzia z kurczaka 
  • 1 mała cukinia 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 2 łyżeczki cząbru 
  • 1 łyżeczka suszonego oregano 
  • 2 szczypty ostrej papryki 
  • 3 łyżki oleju sól 

Przygotowanie: 
  • Podudzia z kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę, osuszamy. Z oleju, cząbru, oregano, ostrej papryki i soli przygotowujemy marynatę, do której wkładamy plasterki czosnku i pałki kurczaka. Marynujemy w lodówce kilka godzin. 
  • Po wyjęciu z lodówki kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy półplasterki cukinii i pieczemy 20-30 minut w temp. 180 st. Podajemy z ulubionym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz