- woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's
- pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka
- mała czerwona papryka
- 1/2 świeżej kolby kukurydzy
- mała cukinia
- przyprawa pikantna do grilla KAMIS w puszce
- oliwa do zamarynowania kurczaka
- sól do smaku
- 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
- Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do grilla KAMIS oraz sól.
- Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut.
- W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry.
- Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich oprószamy solą i przypawą pikantną do grilla. Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz