2014/08/08

Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki


Składniki: 
  • woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's 
  • pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka 
  • mała czerwona papryka 
  • 1/2 świeżej kolby kukurydzy 
  • mała cukinia 
  • przyprawa pikantna do grilla KAMIS w puszce 
  • oliwa do zamarynowania kurczaka 
  • sól do smaku 
  • 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 

Przygotowanie: 
  • Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do grilla KAMIS oraz sól. 
  • Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut. 
  • W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry. 
  •  Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich oprószamy solą i przypawą pikantną do grilla. Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz