- woreczek ryżu Tricolore Uncle Ben's
 - pojedynczy, oczyszczony filet z kurczaka
 - mała czerwona papryka
 - 1/2 świeżej kolby kukurydzy
 - mała cukinia
 - przyprawa pikantna do grilla KAMIS w puszce
 - oliwa do zamarynowania kurczaka
 - sól do smaku
 - 5 łyżek posiekanej natki pietruszki
 
Przygotowanie: 
- Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do grilla KAMIS oraz sól.
 - Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut.
 - W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry.
 - Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich oprószamy solą i przypawą pikantną do grilla. Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz