- szklanka kaszy kuskus
- 1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki
- mała cukinia
- 2 czerwone pomidory
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- płaska łyżeczka chilli z cayenne
- sól i pieprz do smaku
- oliwa
Przygotowanie:
- Różyczki kalafiora gotujemy al dente. Odcedzamy.
- Czosnek siekamy, a pomidory z cukinią kroimy w kostkę.
- Na oliwie podsmażamy przez minutę czosnek, dodajemy następnie cukinię i pomidory, przecier pomidorowy, dusimy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos, na koniec wrzucamy ugotowane różyczki kalafiora, dodajemy oregano, chilli z cayenne i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i na małym ogniu pozostawiamy 5 minut, aż całość się ładnie połączy. Podajemy na kaszy kuskus, przygotowane zgodnie z opisem na opakowaniu. Danie jest smaczne na ciepło i na zimno.
właśnie dzisiaj będę gotować sobie na obiad- pozdrawiam
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę Ewo!
Usuń