2014/08/08

Młode ziemniaczki pieczone z cukinią i czosnkiem


Składniki: 
  • 5 średniej wielkości, młodych ziemniaków 
  • 1/3 średniej wielkości cukinii 
  • 2 szczypty suszonego majeranku 
  • 2 ząbki czosnku oliwa z rozmarynem Poddi Tartufi 
  • 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 
  • sól do smaku 

Przygotowanie: 
  • Piekarnik nagrzewamy na 180 st. 
  • Dokładnie umyte ziemniaki i cukinię kroimy na ćwiartki, czosnek w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą z rozmarynem, wrzucamy warzywa, posypujemy solą, polewamy oliwą, mieszamy. Przekładamy do piekarnika i pieczemy, aż ziemniaki będą miękkie, podajemy posypane posiekaną natką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz