Tym przepisem rozpoczynamy rok 2020. Dokładnie 1 stycznia blog obchodził swoje uwaga 10. urodziny!
Zima chętnie przygotowuję sałatki z majonezem. Ostatnio zrobiłam jajeczną z czerwona fasolą. Zachęcam do przygotowania! Sałatka jajeczna jest idealna na zbliżający się Karnawał 2020!
Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i ogórkiem konserwowym / 4 porcje
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 400 g czerwonej fasoli z puszki
- 1/2 natki z pietruszki
- 1 cebula
- 2 duże ogórki konserwowe
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
- Przekładamy do dużej miski.
- Czerwona fasolę płuczemy pod bieżącą wodą z zalewy, odcedzamy i dodajemy do jajek.
- Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do reszty składników.
- Cebulę obieramy i siekamy, dodajemy do pozostałych składników w misce.
- Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do wszystkich składników w misce.
- Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku.
- Najlepiej smakuje na następny dzień.
Pyszności sałateczka 😋🥗🥗🥗
OdpowiedzUsuń