Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym

Tym przepisem rozpoczynamy rok 2020. Dokładnie 1 stycznia blog obchodził swoje uwaga 10. urodziny!

Zima chętnie przygotowuję sałatki z majonezem. Ostatnio zrobiłam jajeczną z czerwona fasolą. Zachęcam do przygotowania! Sałatka jajeczna jest idealna na zbliżający się Karnawał 2020!


Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym



Sałatka jajeczna z czerwona fasolą i ogórkiem konserwowym / 4 porcje

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 400 g czerwonej fasoli z puszki
  • 1/2 natki z pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:
  • Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
  • Przekładamy do dużej miski.
  • Czerwona fasolę płuczemy pod bieżącą wodą z zalewy, odcedzamy i dodajemy do jajek.
  • Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do reszty składników.
  • Cebulę obieramy i siekamy, dodajemy do pozostałych składników w misce.
  • Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do wszystkich składników w misce.
  • Całość mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku.
  • Najlepiej smakuje na następny dzień.


Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...