Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 8 sierpnia 2014

Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie


Składniki: 
  • szklanka kaszy kuskus 
  • 1/2 małego kalafiora, podzielonego na różyczki 
  • mała cukinia 
  • 2 czerwone pomidory 
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżeczki suszonego oregano 
  • płaska łyżeczka chilli z cayenne 
  • sól i pieprz do smaku 
  • oliwa 

Przygotowanie: 
  • Różyczki kalafiora gotujemy al dente. Odcedzamy. 
  • Czosnek siekamy, a pomidory z cukinią kroimy w kostkę. 
  • Na oliwie podsmażamy przez minutę czosnek, dodajemy następnie cukinię i pomidory, przecier pomidorowy, dusimy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos, na koniec wrzucamy ugotowane różyczki kalafiora, dodajemy oregano, chilli z cayenne i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i na małym ogniu pozostawiamy 5 minut, aż całość się ładnie połączy. Podajemy na kaszy kuskus, przygotowane zgodnie z opisem na opakowaniu. Danie jest smaczne na ciepło i na zimno.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz