Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z dodatkiem koperku są naprawdę smaczne. Można i przygotować masłe koperkowe, które podajemy z podpłomykami, palce lizać!
Polecam inne przepisy na podpłomyki:
- Podpłomyki
- Podpłomyki z cukinią i czarnuszką
- Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią
- Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem
- Podpłomyki z oregano
- Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem
- Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli
Podpłomyki z koperkiem
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- woda
- 2 szczypty soli
- 4 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
- Mąkę przesypujemy do miski.
- Dodajemy posiekany koperek i sól.
- Wszysto łączymy z wodą.
- Dodajemy tyle wody, aby powstało gładkie ciasto.
- Z ciasto formujemy wałek.
- Dzielimy na grubsze plastry.
- Formujemy większe lub mniejsze placki.
- Smażymy na suchej patelni, z każdej strony.
- Najlepiej smakują na gorąco.
Proste, szybkie i jakie smaczne! :)
OdpowiedzUsuń