2017/05/26

Podpłomyki z koperkiem

Podpłomyki zna niemal każdy. Dzisiaj przygotowałam takie z dodatkiem posiekanego koperku. Do szczęścia brakowało jedynie masła, które można rozsmarować na gorącym podpłomyku. Same z dodatkiem koperku są naprawdę smaczne. Można i przygotować masłe koperkowe, które podajemy z podpłomykami, palce lizać!


Polecam inne przepisy na podpłomyki:





Podpłomyki z koperkiem

Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • woda
  • 2 szczypty soli
  • 4 łyżki posiekanego koperku


Przygotowanie:

  • Mąkę przesypujemy do miski.
  • Dodajemy posiekany koperek i sól.
  • Wszysto łączymy z wodą.
  • Dodajemy tyle wody, aby powstało gładkie ciasto.
  • Z ciasto formujemy wałek.
  • Dzielimy na grubsze plastry.
  • Formujemy większe lub mniejsze placki.
  • Smażymy na suchej patelni, z każdej strony.
  • Najlepiej smakują na gorąco.

1 komentarz: