2017/05/30

Koktajl bananowo-jeżynowy

Pomysłów na koktajle mi nie brakuje. Dzisiaj przedstawiam mój kolejny przepis na rewelacyjny koktajl z bananem, jeżynami, pomarańczą i mleczkiem kokosowym! Zimny, bardzo orzeźwiający, bardzo smaczny. Schłodzi każdego w ten upalny dzień. Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis! Takie śniadanie to najlepszy pomysł na wiosenne poranki. Wystarczy koktajl przelać do butelki lub słoiczka i zabrać ze sobą. Dzieci pokochają ten smak - pamiętajcie, już pojutrze Dzień Dziecka!



Koktajl bananowo-jeżynowy / 2 porcje

Składniki:
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 banan
  • 1/2 pomarańczy
  • 2 garście mrożonych jeżyn
  • cukier lub miód do smaku


Przygotowanie:
  • Jogurt przelewamy do kielicha blendera stojącego.
  • Dodajemy obrane i podzielone na kawałki owoce oraz jeżyny.
  • Miksujemy całość na jednolity płyn.
  • Dodajemy cukier lub miód do smaku.
  • Najlepiej smakuje schłodzony.
  • Na zdrowie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz