2017/05/08

Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem

Wróciłam z zakupów. Pora była na przygotowanie kolacji. Zrobiłam mega pyszną kanapkę z serkiem wiejskim, z gotowanym burakiem, chipsami kukurydzianymi i kremem balsamicznym. Dla mnie niebo w gębie! To połączenie jest tak pyszne, że podaję przepis, niech idzie w świat! Posypałam buraczki suszonymi tymiankiem, mam ochotę na więcej, takie to dobre było!





Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem / 1 porcja

Składniki:
  • 1 szt. pieczywa pełnoziarnistego
  • 4 łyżeczki serka wiejskiego
  • 1/2 ugotowanego i obranego buraka
  • 1 łyżka pokruszonych chipsów kukurydzianych tortilla
  • 1 szczypta suszonego tymianku
  • krem balsamiczny do polania kanapki


Przygotowanie:
  • Pieczywo przekrawamy na pół.
  • Na połówce układamy serek wiejski.
  • Na wierzchu układamy cienkie plasterki buraka.
  • Na samej górze układamy pokruszone chipsy kukurydziane.
  • Całość polewamy kremem balsamicznym i oprószamy suszonymi tymiankiem.
  • Przykrywamy drugą połówką pieczywa.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz