Twarożek z rzodkiewką i szczypiorek zna każdy, ale czy próbowaliście kiedyś połączyć serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz ogórkiem zielonym? Ja spróbowałam dzisiaj i muszę przyznać, że to był bardzo dobry wybór! Bardzo orzeźwiające i lekkie śniadanie, na początku lata, to jest to! Lubie nowe smaki, nowe połączenia, dlatego nigdy nie jem tak samo. Uważam, że w życiu należy łączyć i eksperymentować, bo tylko w ten sposób znajdziemy smaki, które nam odpowiadają! Jakie jest Wasze zdanie? Tradycyjnie przygotowujecie proste kanapki na śniadanie czy staracie się urozmaicać codzienne posiłki?
Serek wiejski z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem / 1 porcja
Składniki:
- 1 kubeczek serka wiejskiego
- 1/4 ogórka zielonego, małego
- 4 rzodkiewki
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Serek przekładamy do miski.
- Dodajemy szczypiorek.
- Ogórka razem ze skórką kroimy w kostkę, podobnie rzodkiewki.
- Warzywa przekładamy do serka ze szczypiorkiem.
- Doprawiamy do smaku
- Mieszamy.
- Najlepiej smakuje solo, bez dodatków w postaci pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz