2017/07/02

Serek wiejski z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorek zna każdy, ale czy próbowaliście kiedyś połączyć serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz ogórkiem zielonym? Ja spróbowałam dzisiaj i muszę przyznać, że to był bardzo dobry wybór! Bardzo orzeźwiające i lekkie śniadanie, na początku lata, to jest to! Lubie nowe smaki, nowe połączenia, dlatego nigdy nie jem tak samo. Uważam, że w życiu należy łączyć i eksperymentować, bo tylko w ten sposób znajdziemy smaki, które nam odpowiadają! Jakie jest Wasze zdanie? Tradycyjnie przygotowujecie proste kanapki na śniadanie czy staracie się urozmaicać codzienne posiłki?



Serek wiejski z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem / 1 porcja


Składniki:
  • 1 kubeczek serka wiejskiego
  • 1/4 ogórka zielonego, małego
  • 4 rzodkiewki
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

  • Serek przekładamy do miski.
  • Dodajemy szczypiorek.
  • Ogórka razem ze skórką kroimy w kostkę, podobnie rzodkiewki.
  • Warzywa przekładamy do serka ze szczypiorkiem.
  • Doprawiamy do smaku
  • Mieszamy.
  • Najlepiej smakuje solo, bez dodatków w postaci pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz