2016/03/05

Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi

To był spontaniczny pomysł, mam sporo różnych kasz i pomyślałam, że świetnie przyda się kuskus do dzisiejszego deseru. Kasza doskonale łączy się nie tylko z wytrawnymi daniami, już kilka razy pokazywałam na blogu, że owoce z kuskusem to niebo w gębie. Dzisiaj postanowiłam przygotować kolejne owocowe połączenie i wyszło bardzo smacznie, koniecznie muszę to powtórzyć, a deser jest bez pieczenia, bez chłodzenia, gotowy naprawdę w kilka minut, pod warunkiem, że wcześniej zrobicie mus jabłkowy.


Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi

Składniki: 
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • mus jabłkowy z orzechami włoskimi, według tego przepisu
  • łuskane orzechy włoskie do dekoracji

Przygotowanie:
  • Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Przekładamy do podania do mniejszych miseczek, na wierzchu układamy mus jabłkowy i kawałki orzechów włoskich.
  • Deser smakuje doskonale zarówno, gdy kasza jest ciepła jak i na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz