2016/03/06

Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi

Tak dawno nie było makaronu na blogu, już czas, aby się pojawił, prawda? Tak więc oto przepis na szybkie danie makaronowe dla całej rodziny, będą prosić o dokładkę takie smaczne! Do makaronu pappardelle przygotowałam wcześniej sos pomidorowy z ziołami, szybki i aromatyczny, z bazylią i oregano.  Buon appettito! Makaron pappardelle to szerokie wstążki, do przepisu wykorzystałam makaron jajeczny. Tagliatelle zaś to węższe wstążki także smaczne i mogą zastąpić pappardelle w tym przepisie. 



Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi

Składniki:

  • makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje
  • sos pomidorowy z ziołami
  • orzechy włoskie do posypania

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Sos przekładamy do garnka, podgrzewamy i gasimy płomień.
  • Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu pomidorowego, dokładnie mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane kawałkami orzechów włoskich.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz