Tak dawno nie było makaronu na blogu, już czas, aby się pojawił, prawda? Tak więc oto przepis na szybkie danie makaronowe dla całej rodziny, będą prosić o dokładkę takie smaczne! Do makaronu pappardelle przygotowałam wcześniej sos pomidorowy z ziołami, szybki i aromatyczny, z bazylią i oregano. Buon appettito! Makaron pappardelle to szerokie wstążki, do przepisu wykorzystałam makaron jajeczny. Tagliatelle zaś to węższe wstążki także smaczne i mogą zastąpić pappardelle w tym przepisie.
Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi
Składniki:
- makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje
- sos pomidorowy z ziołami
- orzechy włoskie do posypania
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Sos przekładamy do garnka, podgrzewamy i gasimy płomień.
- Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu pomidorowego, dokładnie mieszamy.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane kawałkami orzechów włoskich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz