Zamiast majonezu można dodać do tej sałatki jogurt wymieszany z posiekanym czosnkiem. Świetnie sprawdzi się posiekana, czerwona, wyrazista w smaku i dodająca koloru, czerwona cebula. Po raz pierwszy połączyłam ziemniaki z czarnymi oliwkami i rzeczywiście udany duet. Przygotujcie koniecznie więcej takiej sałatki, posmakuje każdemu!
Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i oliwkami / 2 porcje
Składniki:
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 2 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach
- 1/2 szklanki konserwowej kukurydzy
- 1/2 pęczka natki z pietruszki
- 3 łyżki drylowanych czarnych oliwek
- sol, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Kukurydzę bez zalewy przekładamy do miski.
- Obrane ziemniaki i jajko oraz czarne oliwki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kukurydzy.
- Natkę z pietruszki siekamy i wrzucamy do pozostałych składników.
- Doprawiamy do smaku, skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz