Spontaniczne przepisy są zawsze najlepsze. Dzisiejszy obiad, czyli zapiekany omlet z pak choi jest dowodem na to. Piękny, wyrośnięty omlet z chrupiącą, ale podpieczoną kapustą pak choi, którą polubiłam od pierwszego spróbowania. Do smaku dodałam tylko nieco suszonego oregano i obiad gotowy. Bezmięsny, wiosenny i bardzo pożywny posiłek w kwadrans!
Zapiekany omlet z pak choi
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1/2 kapusty pak choi
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól do smaku
- olej rzepakowy do wysmarowania formy
Przygotowanie:
- Kapustę dzielimy wzdłuż, na cztery części.
- Naczynie żaroodporne smarujemy olejem rzepakowym.
- Układamy kawałki pak choi.
- Jajka wbijamy do miski.
- Mieszamy z solą i mlekiem.
- Masą jajeczną zalewamy kawałki kapusty pak choi.
- Zapiekamy w temp. 180 st. C przed około kwadrans.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane suszonym oregano, z chrupiącym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz