Tak spodobał się Wam kokosowy budyń z kaszy manny, że dzisiaj stworzyłam jego wersję czekoladową. Nie ma nic lepszego niż domowy budyń. Spróbujcie raz, a zapomnicie o tym z torebki! Czekoladowy, delikatny w smaku, mleczny, przepyszny! Dzieci pokochają ten smak! Dobry na deser czy na śniadanie, kasza manna w nowej odsłonie przed Wami!
Czekoladowy budyń z kaszy manny / 2 porcje
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 5 łyżek kaszy manny
- 100 g czekolady mlecznej
- czekoladowe chrupki do dekoracji
Przygotowanie:
- Do garnka wlewamy mleko.
- Wsypujemy kaszę manną.
- Do mleka z kaszą dodajemy kawałki czekolady.
- Zagotowujemy, ciągle mieszamy, aby nie powstały grudki.
- Gdy kasza manna na mleku z czekoladą zgęstnieje, miksujemy ręcznym blenderem.
- Gdy budyń będzie za gęsty, dodajemy więcej mleka.
- Podajemy na ciepło lub na zimno z chrupkami czekoladowymi.
Koniecznie muszę wypróbować, wygląda i brzmi obłędnie! <3
OdpowiedzUsuńdziekuję!
UsuńPyszności :) Robię bardzo podobny budyń, tylko z kaszy jaglanej, ponieważ nie jem pszenicy.
OdpowiedzUsuńz jaglanki też jest dobry to prawda
UsuńTo się zapowiada przepysznie :D I takie łatwe!
OdpowiedzUsuńWłaściwie wszystkie składniki w domu mam (czekolada to podstawa ;) Musiałabym tylko skoczyć po mleko bez laktozy, bo ja z tych bezlaktozowców :)
A próbowała pani z czekoladą deserową? :> Kokosowy na pewno zrobię bez zmian, ale ten czekoladowy chyba zmodyfikuje. :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy z córą desery z kaszy mannej :)
OdpowiedzUsuńwow,mega przepis,bede testowac :-D haha, buziaki!
OdpowiedzUsuńwpadniesz i klikniesz u mnie w linki?
http://nataliazarzycka.blogspot.com/2017/06/zaful-sammydress.html