Ten deser znają wszyscy. Chętnie jedzona także na śniadanie. W sezonie letnim może być truskawkowa, jagodowa, malinowa. Poza sezonem podana z masłem i cukrem lub płatkami migdałów i kokosem jest równie smaczna. Kasza manna najsmaczniejsza jest moim zdaniem przygotowana na mleku. Dzisiejszy przepis to powrót do czasów mojego dzieciństwa, gdzie jadłam taką kaszę posypaną cynamonem.
Kasza manna na mleku / 2 porcje
Składniki:
- 4 łyżki kaszy manny
- 2 łyżeczki cukru
- 2 szklanki mleka
- płatki migdałów i wiórki kokosowe do posypania
Przygotowanie:
- Do garnka przelewamy mleko.
- Dodajemy kaszę manną i cukier.
- Gdy zacznie gęstnieć, nieustannie mieszamy trzepaczką, aby nie powstały grudki.
- Podajemy na ciepło lub na zimno.
- Posypujemy kokosem i migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz