Jeśli pozostały nam po świętach bakalie, warto przygotować budyń z ich dodatkiem. Czekoladowy budyń z kaszy manny jest przepyszny! Szybki w przygotowaniu, bo gotujemy kaszę manną z mlekiem i czekoladą, a później blendujemy ręcznym blenderem na gładką masę. Taki przepis dobry jest na deser czy na śniadanie, smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno, warto spróbować!
Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami / 4 porcje
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 5 łyżek kaszy manny
- 60 g czekolady mlecznej
- wiórków kokosowych
- skórki z pomarańczy, kandyzowanej
- płatków migdałów
Przygotowanie:
- Do garnka wlewamy mleko.
- Dodajemy kaszę manną o kawałki czekolady.
- Zagotowujemy.
- Mieszamy, aby nie zrobiły się grudki.
- Gdy kasza będzie już gotowa, miksujemy blenderem ręcznym.
- Budyń przelewamy do małych słoiczków/szklaneczek.
- Posypujemy każdą porcję po łyżeczce wiórków kokosowych, skórki z pomarańczy i płatków migdałów.
Wyglądają pysznie! muszę koniecznie wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńbardzo prosty Moniko, polecam!
UsuńZnakomity :)
OdpowiedzUsuńi czekoladowy!
Usuńsmak dzieciństwa, który kocham do dziś:)
OdpowiedzUsuńnaprawdę? świetnie!
Usuń