Pieczone warzywa zainspirowały mnie do przygotowania przepysznej przekąski, chrupiącej i świeżej w smaku. Podałam je na wysmarowanej ricottą, chrupiącej grzance, efekt był doskonały! Całość skropiłam dobrej jakości oliwą z oliwek i posypałam koperkiem. Zachęcam do przygotowania tak prostego i bardzo smacznego przepisu, zwłaszcza, że łączy on w sobie wszystko co najlepsze! Idealny przepis dla miłośników włoskich smaków!
Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami / 4 sztuki
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 łyżki ricotty
- pieczone warzywa z tymiankiem
- oliwa z oliwek
- kilka gałązek świeżego koperku
Przygotowanie:
- Chleb opiekamy w opiekaczu.
- Każdą z kromek smarujemy cienką warstwą ricotty.
- Na wierzchu układamy warzywa pieczone z tymiankiem.
- Skrapiamy oliwą z oliwek.
- Na każdej z grzanek układamy gałązki koperku.
- Najlepiej smakują na ciepło.
Wyglądają apetycznie i zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuń